Malanda: "Ik had mijn zinnen op Fulham gezet"

Malanda: "Ik had mijn zinnen op Fulham gezet"
Foto: © SC

Junior Malanda brak dit seizoen door bij Zulte Waregem. Tijdens de winterstop stonden de geïnteresseerde clubs dan ook aan de deur te kloppen, maar een transfer kwam er niet van.

Club Brugge, Udinese en Fulham waren geïnteresseerd, maar Essevee vroeg vier miljoen en dat fnuikte een overgang. "Het was mijn wens om naar Fulham te gaan. Het is er niet van gekomen omdat ze niet dezelfde som voorstelden als Udinese. Hun bod lag veel dichter bij wat Zulte Waregem wilde", zegt hij in HLN.

Het bod van Udinese kwam te laat, maar Malanda had enkel oog voor de Premier League. "Ik droomde er altijd van om in Engeland te spelen. Ik keek alleen naar het sportieve project. Club Brugge zag ik niet zitten omdat ik vooruit kijk, niet achteruit. Wij staan tweede, zij zesde. Maar Club blijft een grote club en wie weet speel ik er ooit. Ik ga nu geen kwaad spreken over hen."

Na het afspringen van de transfer was Malanda even ontgoocheld. "Ik geef toe dat het me pijn deed, want in mijn hoofd wilde ik vertrekken en was het een uitgemaakte zaak dat ik naar Fulham zou gaan. De eerste dagen liep ik dan ook een beetje gefrustreerd en ontgoocheld rond. Maar ik concentreer me nu weer op Zulte Waregem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties