UEFA verwerpt klacht over speelgerechtigheid Drogba

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
UEFA verwerpt klacht over speelgerechtigheid Drogba
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Drogba mag gewoon uitkomen voor Galatasaray in de terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Het protest van tegenstander Schalke 04 werd verworpen door de UEFA.

Schalke had na de heenwedstrijd gevraagd aan de UEFA om een onderzoek te starten omtrent de speelgerechtigheid van de Ivoriaanse aanvaller. De twijfel bij Schalke komt verder uit het feit dat Drogba niet transfervrij zou zijn overgekomen van zijn Chinese club. De ex-spits van Chelsea meent echter als transfervrije speler te zijn overgekomen, omdat hij de laatste drie maanden niet meer werd betaald door zijn toenmalige werkgever.

Shanghai Shenhua bestrijdt dat Drogba transfervrij kon overstappen en betwist al zeker het feit dat de Ivoriaan de laatste drie maanden geen salaris meer zou hebben ontvangen. Daarop diende Schalke een klacht in bij de UEFA. Net als eerder de FIFA al, besloot ook de UEFA groen licht te geven voor de overgang van Didier Drogba. Zo kan de Turkse topclub zijn aanvaller toch opstellen tijdens de return tegen de club uit Gelsenkirchen en hoeft het niet te vrezen voor een uitsluiting.

Schalke 04 heeft al laten weten beroep aan te tekenen. “Om onze rechtspositie te waarborgen tekent Schalke beroep aan en laat daarmee de zaak toetsen”, besluit de Duitse club strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties