Reactie Booy: "Rekenen ons nog niet rijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Booy: "Rekenen ons nog niet rijk"
Foto: © SC

Coach Foeke Booy kon nog eens een zege vieren met Cercle Brugge. De 1-2 winst op bezoek bij Kortrijk is een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. De oefenmeester waarschuwt wel dat de finaleplaats nog niet binnen is.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Als ik iets leerde in mijn leven is het wel dat je je nooit te snel rijk mag rekenen. Er moeten nog steeds 90 minuten gespeeld worden", aldus Foeke Booy. "Kortrijk begon erg goed vandaag, maar we hebben ons niet gek laten maken. Geleidelijk aan hebben we dan het laken naar ons toegetrokken."

De goals kwamen er na fouten van de defensie van Kortrijk. "Ik vroeg mijn aanvallers om echt op zoek te gaan naar de goals. Om ze dus uit te lokken. Ik zat gisteren nog met de aanvallers samen. Ik vroeg ze om te blijven bewegen. Dan kan je als iemand al eens een bal lost ervan profiteren. Dat kan je niet als je stilstaat. Uchebo en D'Haene hebben dat vandaag uitstekend gedaan."

Uchebo moest de eerste helft vaak achter Oussalah aan, de gevaarlijke linksback van Kortrijk. Booy herschikte bij de rust zijn pionnen. "Uchebo vulde dat deel niet goed in. Ik heb hem dan centraal geplaatste en D'Haene op rechts. Toen was het opgelost."

Booy zag wel centrale verdediger Francis Dickoh uitvallen. "Hij nam zijn verantwoordelijkheid. Hij voelde iets opkomen en gaf dat aan. Dat was heel verstandig van hem. Wils viel ook goed en secuur in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties