Dury: "Charleroi is ook moeilijke wedstrijd"

Dury: "Charleroi is ook moeilijke wedstrijd"
Foto: © SC

Zulte Waregem gaat in Charleroi op zoek naar zijn zeventiende wedstrijd op rij zonder nederlaag. De West-Vlamingen kunnen de kloof met leider Anderlecht verkleinen tot amper drie puntjes, al beseft coach Francky Dury dat de wedstrijd nog niet gewonnen is.

“Charleroi uit is sowieso ook een moeilijke wedstrijd. We moeten – zoals in elke wedstrijd – vooral zelf top zijn om punten te kunnen pakken. Elk punt dat we nog kunnen meenemen voor de Play-offs is sowieso meegenomen, al proberen we uit elke wedstrijd het maximum te halen”, aldus de trainer van Essevee.

De coach wist ook nog iets te vertellen over het feit dat de wedstrijd vorige week in extremis werd afgelast: “Het scenario was perfect. Malanda en Leye gingen er niet bij zijn tegen Charleroi en wel kunnen spelen tegen Anderlecht, maar door de afgelasting draaide het systeem om. Wij hebben geen probleem met het reglement en we nemen daarvoor de volledige verantwoordelijkheid.”

“Wel vinden we dat wat Charleroi doet een beetje lachen met de competitie is. We wilden dan ook een signaal naar de Pro League uitsturen dat er schikkingen moeten worden getroffen. Wat mij betreft zouden de voorwaarden om aan een licentie te raken moeten worden aangepast.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties