Interview Schoofs (Beerschot): "Niet meer kijken naar scenario's"

Schoofs (Beerschot): "Niet meer kijken naar scenario's"
Foto: © SC

Twee speeldagen zijn er nog te spelen en dan zit de reguliere competitie er op. We gingen even polsen bij de kandidaten voor Play-off III hoe zij zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijden van de komende weken. Wat denken ze van de komende wedstrijden bij Beerschot?

Door Aernout Van Lindt

Beerschot staat voorlopig vijftiende in de stand en staat drie punten in het krijt bij Lierse. Als ze zich nog rechtstreeks van een verlengd verblijf in de hoogste voetbalklasse willen verzekeren, zijn ze verplicht om nog minstens een keer te winnen. “Elke week zijn er veranderingen in de degradatiestrijd. Wij werden eerst getipt als ploeg die het behoud zou verzekeren, maar nu lijkt Lierse er het beste voor te staan. Wij hangen nu voorlopig in de touwen, maar het is nog niet voorbij”, zegt directeur voetbalzaken Dirk Schoofs.

Wat verwacht je nog van de laatste wedstrijden?

“Het programma zegt op zich niets. Kortrijk en Waasland-Beveren spelen in principe nergens meer voor en elke wedstrijd moet gespeeld worden. Met een 6 op 6 zijn we vermoedelijk gered, maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen. Het wordt belangrijk om vooral minimaal hetzelfde resultaat te halen tegen Waasland-Beveren als Lierse haalt tegen Kortrijk. Na die wedstrijd zien we wel weer verder.”

“We moeten vooral focussen op onze eigen prestaties en niet meer kijken naar scenario’s of naar wat andere ploegen doen. Als we gewoon zelf voor de punten gaan, kunnen we achteraf nog zien hoever we ermee zijn geraakt.”

Is Beerschot al voorbereid op een eventuele Play-off III en een eindronde met de tweedeklassers?

“We hebben Cercle Brugge al genoeg bekeken. Ook op de laatste speeldag krijgen we nog een kans om hen aan het werk te zien. Als we Play-off III zouden moeten spelen, zullen we zeker al een beeld hebben van Cercle.”

Wat is volgens jou de balans van de winteraankopen?

“We hadden eind december kwaliteit te kort, maar we konden op financieel vlak geen gekke dingen doen. Als spelers als Kennedy of Ogunjimi bij hun respectievelijke clubs vaak spelen, zouden ze voor ons onhaalbaar zijn. Het is dus logisch dat het moeilijk is dat spelers met weinig matchritme direct kwaliteit halen. Met de middelen die we hadden, hebben we het zeker redelijk goed gedaan. Acht transfers doen in januari, dat is een teken dat het nodig was.”

“Er is nog geen rendement in punten geweest, maar het was ook kort dag. Rendement kopen in januari is altijd lastig. We moeten gewoon iedereen zowel fysiek als mentaal klaarmaken voor enkele belangrijke wedstrijden. Na 16 maart houden we een evaluatie, hopelijk met goed nieuws.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties