Homeless Cup start op 12 maart in Kortrijk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Homeless Cup start op 12 maart in Kortrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 12 maart wordt het nieuwe seizoen van de Homeless Cup afgetrapt. Kortrijk organiseert het eerste tornooi. Voor het eerst doet met Standard Luik ook een Waals team mee aan de competitie.

Het tornooi wordt een echte happening in Kortrijk. "Om 11 uur wordt het tornooi op gang getrapt. Naast het sportieve gedeelte waarin 12 straatvoetbalploegen het op het plein tegen elkaar opnemen, kan je doorlopend genieten van live commentaar vanuit de caravan door The Lunatics en van muziek van de Fanfare van de Letter Geletterden", zo staat te lezen in het persbericht.

Het Schouwburgplein wordt verder helemaal rood-wit gemaakt. Vele mensen sloegen al aan het breien om sjaals en pompons te maken. Hiermee wil men de V-TEX sjotters steunen. Dat is de thuisploeg die onder de vleugels van KV Kortrijk speelt.

De Belgian Homeless Cup probeert via voetbal structuur in het leven van thuislozen te brengen. De aanzet van het project kwam er door de deelname van het Antwerps Homeless team aan het WK in 2008. Het team werd toen geleid door Gilles De Bilde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties