Hazard onderuit bij Steaua Boekarest

Timothy Collard
| 15 reacties

Chelsea heeft niet weten te scoren op bezoek bij het Roemeense Steaua Boekarest. The Blues verloren met 1-0 in Roemenië en moeten de klus volgende week klaren op Stamford Bridge.

Eden Hazard speelde 75 minuten bij Chelsea, alvorens gewisseld te worden. Ook de Rode Duivel kon de nederlaag niet afwenden. De Roemenen zetten Chelsea goed vast en konden zelf af en toe eens dreigen.

Rond het halfuur trok Bertrand Rusescu neer in de zestien. De scheidsrechter twijfelde even, maar gaf toch penalty. Rusescu ging zelf achter de bal staan en trapte het leer tegen de touwen. Halverwege stond een ietwat verrassende 1-0 tussenstand op het scorebord.

Chelsea probeerde na rust de bakens nog te verzetten, maar het potige spel van de Roemenen verhinderde dat The Blues aanspraak konden maken op een gelijspel. Marko Marin kreeg tien minuten voor tijd nog een goeie kans, maar doelman Tatarusanu pakte uit met een prima redding.

Chelsea moet de klus nu volgende week zien te klaren in Londen. 1-0 verlies bij Steaua is geen ramp, maar het team van Rafa Benitez zal zich moeten herpakken wil het de stugge Roemenen uit verband spelen in de terugwedstrijd.