Delaplace: "Anderlecht zo lang mogelijk ambeteren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Delaplace: "Anderlecht zo lang mogelijk ambeteren"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Jonathan Delaplace, de onuitputbare werker in de rug van Berrier op het middenveld van Zulte Wareem, wil nog niet meteen over de titel praten. De Fransman leerde overigens tijdens zijn opleiding tot verpleger het voetbal relativeren.

"Iemand zien sterven deed me nadenken over het voetbal. Een man die een banale hartingreep moest ondergaan, stierf op de operatietafel. Even daarvoor hadden we het nog over het boek dat hij aan het lezen was", vertelt Delaplace in Het Laatste Nieuws. "Dan denk ik toch: je moet van het leven genieten, want het kan in een knip gedaan zijn. Ik probeer dan ook het maximum te geven in wat ik doe."

Voor Essevee lijkt het maximum dit jaar de titel te kunnen worden, het is de dichtste achtervolger van Anderlecht. "Het is nog te vroeg om daarover te spreken. Bij de start dacht niemand dat we de wapens hadden om kampioen te spelen. Maar we haken nu al lang aan bij Anderlecht. Ik zie hen nog altijd kampioen worden, maar we moeten trachten hen zo lang mogelijk te ambeteren."

Over zijn toekomst wil Delaplace, die einde contract is, verder nog niet veel kwijt. "Ik heb nog nergens getekend. Mijn manager onderhandelt. Over drie maanden beslis ik. Ik ben niet gehaast. Ik denk wel dat ik de capaciteiten voor een topclub heb. Ooit hoop ik in een groot kampioenschap te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties