Kompany boert beter dan Belgische CEO's

Kompany boert beter dan Belgische CEO's
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen boeren goed in het buitenland. Niet alleen op sportief vlak, maar ook financieel. Zo laat Vincent Kompany quasi alle Belgische top-CEO's achter zich qua verdiende centen.

De 26-jarige kapitein van Manchester City verdient ongeveer 9 miljoen euro per jaar, staat te lezen in de gepubliceerde lijst van La Dernière Heure. Dit zijn brutolonen, waarin winstpremies en sponsorcontracten niet meegerekend zijn.

De nummer twee is Eden Hazard met 7,1 miljoen euro bij Chelsea. Marouane Fellaini moet het met 5,2 miljoen doen en Daniel Van Buyten met 4,5 miljoen. Thomas Vermaelen boert met 4,2 miljoen ook niet zo slecht. De best betaalde CEO uit de Bel 20, Roch Doliveux van farma-bedrijf UCB verdient 'slechts' 4,1 miljoen euro, berekende De Tijd. Onze voetballers laten de bedrijfswereld dus achter zich. Ook onze Belgische CEO's in het buitenland, want Jean-François Van Boxmeer verdiende als CEO van de Nederlandse bierreus Heineken vorig jaar 8,2 miljoen euro. Kompany doet het dus nog steeds beter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties