De Sutter: "Mijn beste seizoen voor Anderlecht"

De Sutter: "Mijn beste seizoen voor Anderlecht"
Foto: © SC

Wees maar eens Tom De Sutter. Elf goals al waaronder enkele heel belangrijke en toch nog steeds op de bank zitten elke keer Dieumerci Mbokani beschikbaar is. De aanvaller gaat daar echter wonderwel mee om.

"Dit is mijn beste seizoen voor Anderlecht", zegt De Sutter op de website van de club. "Mijn eerste (half) seizoen hier was ook niet slecht, maar daarna was ik veel gekwetst of kwam ik niet in beeld. Dit jaar krijg ik veel kansen en scoor ik ook."

Met De Sutter heb je als coach ook nooit problemen. Hij klaagt niet op de bank en elke keer hij in de basis staat, laat hij wel iets zien. En door de vele schorsingen van Mbokani krijgt hij die kans vrij veel. "Toch is het moeilijk om met die status van supersub om te gaan. je moet er elke keer staan, maar dat geldt wel voor iedereen. De concurrentie is groot. Er zijn al heel wat spitsen gekomen en gegaan, maar ik zit hier wel al vijf jaar."

"Dieu is een complete voetballer met ongelooflijk veel kwaliteiten. Hij speelt een uitstekend seizoen, dus komt er altijd wel druk bij kijken als ik hem moet vervangen. Maar ik bewijs dat ik er sta en mijn ploegmaats weten dat ze op mij kunnen rekenen. Dat is mentaal belangrijk."

Dat het publiek hem apprecieert, doet ook wel deugd. "Dat geeft me een goed gevoel. Een situatie zoals
met Kanu is natuurlijk minder prettig. Het publiek van Anderlecht is niet gemakkelijk, maar ik begrijp hun hoge verwachtingen wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties