Interview "Iedereen stond achter Bob"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
"Iedereen stond achter Bob"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent beleefde een wel erg woelig regulier seizoen. Het kende dit jaar met Sollied, Peeters en Fernandez drie verschillende hoofdcoaches. De supporters kijken, ook met het oog op het nieuwe stadion, toch met optimisme vooruit.

Door Sander De Graeve

"Nu staat er echt een ploeg", aldus Filip Raes, voorzitter van de Gentse supportersfederatie. "Fernandez maakte op drie maanden tijd een goede indruk. Defensief is het veel beter gesloten als in het begin van het seizoen en ook het aanvallend spel wordt beter. Play-off II winnen zit er zeker in."

In het begin van het seizoen was het anders. "We wisten dat het een moeilijk seizoen ging worden en play-off I waarschijnlijk niet ging lukken. We zagen wie er allemaal vertrok. Dat het zo dramatisch zou zijn, hadden we echter niet zien aankomen. Het bestuur heeft gelukkig beseft dat het te veel bespaarde. Die inspanning in januari was echt nodig om het degradatiespook te mijden."

"De verhuis naar het Arteveldestadion is een sprong in het onbekende"

Gent ontsloeg dit seizoen twee trainers. "Bob Peeters werd bij zijn aanstelling door iedereen gesteund. Alle supporters waren ervan overtuigd dat hij een goede keuze was. Het was echter geen cadeau om het Gent van toen over te nemen. Hij had ook niet de versterkingen waar Fernandez na de winterstop wel over kon beschikken."

De toekomst lijkt alleszins rooskleurig voor AA Gent. "De verhuis naar het nieuwe stadion is een unicum. We konden het zaterdag bezichtigen. Iedereen had een wauw-gevoel. Het is wel een sprong in het onbekende. We zullen de ploeg tijd moeten gunnen om te wennen aan de nieuwe omgeving. Om nu van play-off II meteen volgend seizoen naar de top te gaan, is wat kort door de bocht. Al hoop ik natuurlijk dat we play-off I halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties