Kapitein Thomas Bourgeois beslissend

Conrad Grayson
| 0 reacties
Kapitein Thomas Bourgeois beslissend
Foto: © SC

Vanavond speelt Standaard Wetteren de inhaalwedstrijd tegen RC Waregem. Met 10 op 12 zullen de Wetterse Leeuwen de match dan ook met een boost in het zelfvertrouwen aanvangen. Kapitein Thomas Bourgeois liet tegen Torhout zien waarom hij de kapitein is en besliste de wedstrijd vanop de stip

"Door deze driepunter hebben we een nieuwe stap in de goede richting gezet. De ploeg heeft aan maturiteit en stabiliteit gewonnen. Als kapitein probeer ik de ploeg zo goed mogelijk te coachen op het veld. De organisatie staat op punt en we kunnen ook meer ons eigen spel opdringen. De kansen nog iets beter afwerken, blijft een werkpunt", aldus de 25-jarige kapitein in Het Nieuwsblad.

"Tegen Waregem en Deinze gaan we voor een zes op zes, maar we zullen niet ontevreden zijn met een vier op zes. Dit zijn voor ons twee cruciale wedstrijden waarin we het behoud kunnen afdwingen. We mogen niets aan het toeval overlaten, aangezien rode lantaarn Turnhout, na de Egytische injectie, nog weinig punten zal laten liggen. We kunnen op Waregem een kloof van elf punten uitbouwen, maar ik onderschat ze niet."

Ondanks het feit dat Bourgeois volgend seizoen voor de Vlaams-Brabantse provincialer Pepingen zal spelen, benadrukt hij het belang van de komende wedstrijden. "Met Pepingen wil ik nog eens het genoegen smaken om in de top van de rangschikking mee te draaien. Dat zijn echter zorgen voor later. Eerst het behoud verzekeren met Standaard is topprioriteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties