Pacovski: "De wedstrijd zal bijzonder speciaal zijn"

Conrad Grayson
| 5 reacties
Pacovski: "De wedstrijd zal bijzonder speciaal zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen-doelman Tome Pacovski zal vrijdag tussen de palen van Macedonië zijn land vertegenwoordigen in het duel met de Rode Duivels. Hij is ervan overtuigd dat het een loodzware wedstrijd zal worden voor Macedonië.

“Na vier jaar in België voel ik me ook een beetje Belg. De wedstrijd zal hoe dan ook bijzonder speciaal zijn. Ik zal die sowieso voor de rest van mijn leven herinneren”, zegt een lachende Pacovski in Het Nieuwsblad.

Zoals Pacovski de match tegen de Rode Duivels nooit zal vergeten, zo zullen de Macedonische supporters de 30-jarige Malinwa-doelman nooit vergeten. Hij hield zijn Macedonië overeind in een 1-0 overwinning tegen Servië. Beide landen staan op een gedeelde derde plaats, zes punten achter België en Kroatië.

“We weten dat we serieus gaan afzien. Het zou al goed zijn als we niet verliezen. Maar we zijn wel klaar voor negentig minuten strijd. We hebben een bijzonder warme twaalfde man achter ons, dat is ongetwijfeld een voordeel. Vergelijk het met de sfeer van op KV Mechelen, maar dan maal vier. Maar om de Belgen te verslaan, is er natuurlijk meer nodig.”

Pacovski hoopt vrijdag opnieuw te stunten tegen de Rode Duivels, al zal dat niet evident worden. “Niets is schrikwekkender voor de keeper dan de schoten van Hazard”, zegt hij. “Hij kan met rechts én met links hard uithalen en er zit altijd een venijnige curve in zijn schot. Bij Dries Mertens net hetzelfde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties