Club voert integriteitsbeleid in voor jeugdspelers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Club voert integriteitsbeleid in voor jeugdspelers
Foto: © SC

Club Brugge voert een integriteitsbeleid in voor alle jeugdspelers. Onder de noemer 'Ik ben PROFF' wil men zo problemen zoals het pestincident van enkele maanden terug, vermijden.

"De laatste jaren is er een opvallende stijging met betrekking tot problemen op de werkvloer. Elke organisatie heeft er vroeg of laat wel eens mee te maken, ook sportclubs. Om die redenen heeft de Club Academy beslist om een integriteitsbeleid uit te werken, om ervoor te zorgen dat alle spelers en medewerkers binnen de Clubwerking zich vrij kunnen bewegen", luidt het op de officiële website van Club Brugge.

"Om te beginnen hebben alle spelertjes een spelerscharter getekend. Dit zal een leidraad zijn met behulpzame tips voor alledaagse situaties. Ten tweede krijgen alle begeleiders en coaches een opleiding in het omgaan met ongewenst gedrag."

De jeugdspelers krijgen ook allemaal een polsbandje met daarop 'Ik ben PROFF'. "School zonder pesten geeft ook een voorstelling voor de onderbouw en middenbouw van de jeugdploegen. Deze is gebaseerd op de PROFF-code, die staat voor Positief, Respect, Ok, Fair-play en Fun. Ten slotte wordt een grote pancarte met de handtekeningen van alle jeugdspelers aan de Club Academy geplaatst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties