Interview "Voor de volle honderd procent achter Been"

Fabian Morren
| 10 reacties
"Voor de volle honderd procent achter Been"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Racing Genk kan al terugblikken op een behoorlijk seizoen. De Limburgers zijn verzekerd van de bekerfinale en kunnen in de play-offs nog een rol van betekenis spelen. Momenteel staat Genk op de derde plaats. "Dat is niet slecht", reageert Marc Mentens, voorzitter van supportersclub The Blue Stars. "Stiekem hopen de supporters uiteraard altijd op iets meer, hé. Maar met een derde plaats kunnen we leven."

Mario Been is de architect van de meer dan behoorlijke resultaten. De Nederlander kan rekenen op de steun van het overgrote deel van de fans. "Laat hem maar rustig zijn werk doen", zegt Mentens. "Hij doet dat goed. Ik steun hem alvast voor de volle honderd procent."

Toch één minpuntje: Julien Gorius werd door een deel van de eigen supporters even uitgesloten. "Zo gaat dat: de supporters zijn altijd in twee kampen verdeeld. Ze zijn dan ook heel snel om kritiek te geven. Voor Julien zat het ook wat tegen. Vergeet niet dat in Mechelen heel de ploeg rond hem draaide, terwijl hij nu slechts één onderdeel van het geheel is."

Heizel

In mei volgt een Genkse volksverhuizing naar de Heizel. Dat was in 2009 ook al eens het geval. Toen won Genk de beker. "Dat is iets speciaals", weet Mentens. "Je speelt in die wedstrijd voor een rechtstreeks Europees ticket, hé. Dat geeft die match iets extra."

Genk toonde zich zeer solidair met de getroffen werknemers van Ford Genk. "Ze speelden toen in op de media, hé", relativeert Mentens. "Ik vind dat ze soms voor de eigen fans nog wel wat meer mochten doen." (FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties