Higuain en Messi klaren de klus voor Argentinië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Higuain en Messi klaren de klus voor Argentinië
Foto: © SC

Argentinië heeft vrijdagavond makkelijk de maat weten te nemen van Venezuela. De Argentijnen speelden voor het eerst dit jaar een wedstrijd voor eigen volk, dus ze waren vastbesloten hun fans wat te gunnen. Gonzalo Higuain was de grote man, hij scoorde twee van de drie doelpunten.

Argentinië-Venezuela  3-0

Bij rust leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Het was dan wel een halfuur wachten op het openingsdoelpunt, maar Messi en co beslisten de partij in het slotkwartier van de eerste helft. Higuain opende de score op aangeven van superster Lionel Messi, terwijl de Barça-speler de rustscore in de allerlaatste minuut van de eerste helft zelf op het bord zette. Hij benutte een strafschop na hands van Cichero.

Na rust controleerde Argentinië vooral. Op het uur legde - opnieuw - Gonzalo Higuain de eindstand vast. De aanvaller van Real Madrid scoorde alweer op aangeven van Lionel Messi. Higuain was de grote man, maar in de schaduw van hem regelde Messi de zaakjes toch maar weer eens.

Colombia-Bolivia  5-0

Colombia zette na een spetterende tweede helft Bolivia makkelijk opzij. Topschutter Carlos Bacca van Club Brugge bleef negentig minuten lang op de bank. Hij zag hoe zijn team in de tweede helft aller registers opentrok. Colombia domineerde de tweede helft en scoorde nog vier keer na de pauze. Het was eens niet vedette Radamel Falcao die met alle eer ging lopen. Vijf verschillende spelers wisten te scoren voor de Colombianen, en Falcao maakte zelf enkel het vierde doelpunt voor zijn land.

Door deze overwinnig blijft Colombia in het spoor van de Argentijnen. Colombia telt nu 19 punten. Dat zijn er vier minder dan Argentinië, dat aan de leiding prijkt met 23 punten. Bacca en co hebben wel nog een wedstrijd te goed, en komen mits winst op één punt van de fiere leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties