Cavani krijgt voorkeur op Forlan

Jens Van der Borght
| 1 reacties
Cavani krijgt voorkeur op Forlan
Foto: © SC

Diego Forlan zal niet starten in het belangrijke WK-kwalificatieduel van Uruguay tegen Chili. De bondscoach schuift de aanvaller van de Braziliaanse topclub Internacional aan de kant voor Edison Cavani.

Vrijdag speelde Uruguay met 1-1 gelijk tegen Paraguay. Trainer Tabarez meldde gisteren op de persconferentie dat Cavani de vervanger zal zijn van Forlan naast Suarez. Ook verklaarde hij dat hij een veel betere prestatie verwacht in de wedstrijd van vandaag. In de laatste vijf matchen slikte de defensie liefst dertien tegendoelpunten. “Door onze fouten in verdedigend opzicht verloren wij deze campagne al veel punten. We hopen tegen Chili een positief resultaat neer te zetten, wat voor ons nu alles zou kunnen veranderen”, aldus de Uruguayaanse bondscoach.

Uruguay, de halvefinalist van het WK 2010, mag best geen punten laten liggen tegen Chili, als het zich rechtstreeks wil kwalificeren voor het WK 2014. Als Uruguay zou verliezen, zouden de Chilenen, die één punt achter staan, over hun springen naar de vierde plaats. Ook Venezuela en Peru volgen op respectievelijk één en twee punten van de vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties