Groep D: Oranje wil foutloos parcours verderzetten

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Groep D: Oranje wil foutloos parcours verderzetten
Foto: © SC

Nederland gaat vanavond op zoek naar een zesde opeenvolgende overwinning in deze WK-kwalificatie. Roemenië zal zijn huid duur verkopen, maar of dat genoeg zal zijn, is maar zeer de vraag. Turkije speelt zijn match van de waarheid, thuis tegen Hongarije.

van der Vaart vervangt Sneijder bij Oranje

Oranje-bondscoach Louis van Gaal kan geen beroep doen op Wesley Sneijder, die zich blesseerde tijdens de wedstrijd tegen Estland. De middenvelder van Galatasaray werd in de selectie vervangen door de jonge Adam Maher. Rafael van der Vaart start in principe in de basis, na het uitvallen van Sneijder.

Roemenië is gedeeld tweede in de stand en hoopt een stunt te realiseren om dichter bij de Nederlanders te sluipen. Dat wordt echter niet makkelijk, want Oranje incasseerde al sinds 13 oktober 2004 geen tegendoelpunt meer in WK-kwalificatiewedstrijden in eigen land. De Fin Teemu Tainio was toen de laatste die wist te scoren op Nederlandse bodem.

Laatste kans voor Turkije?

Turkije krijgt tegen Hongarije een laatste kans om nog mee te strijden voor de tweede plaats. De Turken kenden met een zes op vijftien een desastreuze start  en tellen al negen punten minder dan leider Nederland. De barrages halen lijkt nu het hoogst haalbare voor de Turken. Dan moet er vanavond in principe wel gewonnen worden van Hongarije.

Hongarije telt vijf spelers met een Belgisch verleden. Bodor, Juhasz, Vanczak, Tözser en Toth komen/kwamen allemaal uit voor een Belgische eersteklasser. Afgelopen vrijdag speelden ze 2-2 gelijk tegen Roemenië en nu hopen ze wat afstand te kunnen nemen van de Roemenen, die op bezoek moeten bij groepsleider Nederland.

Andorra en Estland willen niet als laatste eindigen

De laatste wedstrijd in groep D spreekt misschien het minst tot de verbeelding, maar dit is voor beide teams één van de weinige duels waarin iets mogelijk is. In oktober van vorig jaar verloor Andorra thuis met het kleinste verschil van de Esten. Tot dusver nog steeds de enige drie punten die Estland wist te sprokkelen.

Andorra is vast en zeker uit op revanche voor de thuisnederlaag en hoopt ook eindelijk eens iets te sprokkelen in deze WK-kwalificaties. Benieuwd wie na deze wedstrijd de hekkensluiter is.

Het wedstrijdprogramma:

Estland-Andorra (18u – Live op Unibet TV)
Turkije-Hongarije (19u30 – Live op Unibet TV)
Nederland-Roemenië (20u30 – Live op Unibet TV)

Rafael van der Vaart scoorde afgelopen vrijdag tegen Estland het eerste doelpunt van Oranje. Denk je dat de middenvelder van Hamburg dat kunstje vanavond kan herhalen? Waag er een gokje op bij UNIBET. Als je 60 euro inzet op het feit dat van der Vaart het eerste doelpunt van de wedstrijd scoort, dan kan je zo maar eventjes 300 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties