Witsel: "Geen spijt van mijn transfer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Witsel: "Geen spijt van mijn transfer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eerste seizoen van Axel Witsel bij Zenit Sint-Petersburg is bijna achter de rug. Hoe kijkt de Rode Duivel terug op zijn kennismaking met Rusland?

Zenit betaalde afgelopen zomer veertig miljoen euro om Witsel uit de Portugese zon te halen. Meteen werd geopperd dat de Rode Duivel louter voor de roebels naar Rusland trekt en niet aan zijn carrière denkt. “Het is een feit dat geld geen probleem is in de Russische competitie”, aldus Witsel in Sport/Voetbalmagazine. “Maar het niveau in de Premjer Liga ligt hoger dan je zou denken. Ik zie weinig verschil met de Portugese competitie. Al kan je het natuurlijk niet vergelijken met de Premier League of de Bundesliga.”

Zenit kampeert momenteel op een tweede stek in het klassement en zag het Champions League-avontuur al in de eerste ronde stranden. “Ik koos voor Zenit om mooie dingen te laten zien op het kampioenenbal”, aldus een teleurgestelde middenveler. “Maar ik kan niet zeggen dat ik spijt heb van mijn transfer. Bovendien zijn we nog steeds in de running voor de titel en het bijhorende Champions League-ticket.”

Toch is het niet zeker dat Witsel ook volgend seizoen nog in Sint-Petersburg voetbalt. Volgens verscheidene geruchten wil coach Luciano Spalleti, die zo goed als zeker vertrekt, de Rode Duivel meenemen. “We zullen zien wat de toekomst brengt. Het kan snel gaan in het voetbal. Maar ook het vooruitzicht op het WK 2014 zal meespelen in mijn keuze. Het is belangrijk dat ik aan spelen toekom want de plaatsen zijn duur bij de nationale ploeg. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik een topclub verkies om in topvorm naar Brazilië te kunnen reizen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties