Interview Lammens: "Wij zullen gepast reageren"

Conrad Grayson
| 8 reacties
Lammens: "Wij zullen gepast reageren"
Foto: © SC

Voetbalkrant.com sprak met STVV-voorzitter Bart Lammens over de gevoelige licentiekwestie van White Star Woluwe en de consequenties voor de kanaries.

"We gaan ervan uit de dat de licentiecommissie haar werk doet"

De kans bestaat dat White Star Woluwe vandaag een licentie krijgt van de licentiecommissie, nadat de investeerdersgroep Gulf Dynamic Challenges zich bereid toonde om met de Brusselaars in zee te gaan. Het grootste slachtoffer van die samenwerking zal in dat geval Sint-Truiden zijn. Zij staan vierde en lopen op die manier de eindronde mis. Als Woluwe haar licentie krijgt, dan zijn de kanaries niet van plan om het daarbij te laten.

“Wij wachten gewoon de beslissing van de licentiecommissie af en als die positief is voor Woluwe, dan zullen wij gepast reageren”, zei STVV-voorzitter Bart Lammens. “We krijgen na de uitspraak drie dagen de tijd om het dossier in te kijken en na te gaan of het hele proces correct is verlopen.”

“Het heeft nu nog geen zin om voorbarige uitspraken te doen. We willen eerst zeker zijn of alles volgens het boekje verlopen is. Zoniet, dan zullen wij in beroep gaan. Meer kunnen we niet doen.”

Toch koestert Lammens enigszins nog wat hoop. “Wij gaan ervan uit dat de licentiecommissie haar werk goed doet. We hebben de voorbije dagen veel informatie verworven. Er zijn veel spelers bij ons langs geweest, er werden contacten gelegd met de spelersvakbond, enzovoort. We zullen zien hoe het loopt.”

Woluwe werd in het verleden door verschillende andere tweedeklassers beticht van competitievervalsing. Zo traden ze tegen FC Brussels aan met een beloftenelftal. Dat zorgde voor heel wat wrevel bij de degradatie-concurrenten van FC Brussels.

“Een ploeg die bepaalde spelers niet betaalt, vervolgens laat gaan en nadien weer binnenlaat. Ik weet niet of zoiets mag. Men moet zich aan de regels houden, want die gelden voor iedereen. Gebeurt dat niet, dan worden de belangen van een aantal clubs geschaad en dat is niet de bedoeling”, aldus Lammens aan Voetbalkrant.com.

"De regels moeten streng worden toegepast"

De investeerdersgroep GDC zou volgens de advocaat van FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch zelfs niet bestaan. Hij sprak over een spookbedrijf, want GDC staat niet ingeschreven bij het Ministerie van Economische Ontwikkeling in Dubai, wat de investeringsgroep eerder wel beweerde. Daarvan was ook Lammens op de hoogte.

“Het adres van GDC zou leiden naar een brievenbus op naam van een andere vennootschap. Dat is inderdaad vreemd, maar de licentiecommissie zal met zulke feiten wel rekening houden. Ik ga ervan uit dat de regels streng worden toegepast.”

Toch is men in verschillende media van mening dat die licentie er zo goed als zeker komt voor Woluwe. “Ik weet het niet, het kan ook een tactiek zijn om druk te zetten op de licentiecommissie. Als de licentie toch wordt goedgekeurd, dan zullen we alles overlopen. Hebben we opmerkingen, dan zullen we die zeker maken en anders moeten we ons er gewoon bij neerleggen.”

“De kans dat we geen opmerkingen hebben, zal in ieder geval zeer klein zijn. Er zijn een aantal dingen in het verleden gebeurd, die niet door de beugel kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties