KV Mechelen verslaat Waasland-Beveren na makke wedstrijd

KV Mechelen speelt nog mee voor groepswinst in groep B van play-off II. Het had genoeg aan twee doelpunten van Sheldon Bateau om de drie punten mee te graaien Achter de Kazerne.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen begon aan speeldag vijf als de vierde in de stand in groep B van play-off II. Toch hadden de Mechelaars amper twee punten achterstand op co-leiders Charleroi en Leuven. Bovendien had het na de zware 1-5 nederlaag vorige week tegen Oud-Heverlee Leuven nog iets goed te maken aan het thuispubliek. Ook Waasland-Beveren moest winnen om nog mee te doen voor de leidersplaats in groep B.

Momentje Bateau

Aan de wedstrijd was het niet te zien dat beide teams drie punten nodig hadden om volledig in de strijd te blijven voor de groepswinst. Het spel was matig en echte kansen kwamen er niet. Waasland-Beveren kon in de beginfase een aantal keer schuchter dreigen, maar verder gaf het de bal steeds aan KV Mechelen.

De Mechelaars mochten achteraan rustig tikken en deden dat ook, waardoor het spel traag bleef. Het overwicht in balbezit begon tegen het einde van de eerste helft wel steeds meer druk op te leveren, maar het was wachten tot een dikke vijf minuten voor rust om een doelpunt te zien Achter de Kazerne. Een corner van Cordaro belandde bij De Petter. Die zette de bal weer voor de kooi, waar Bateau ongestoord kon binnenkoppen. De hele defensie en doelman Coosemans stonden bij die fase te slapen.

Momentje Bateau (II)

KV Mechelen ging zo met een voorsprong de rust in. Vorige week ging het in de tweede helft helemaal onderuit en dat wou het deze keer vermijden. Het ging hoger druk zetten en speelde met meer gretigheid. Waasland-Beveren speelde nauwelijks nog mee. Rits en Cordaro zaten er een paar keer dicht bij, maar hun schoten misten richting of vonden Coosemans op hun weg.

Halfweg de tweede helft kreeg KV Mechelen een vrije trap. Niemand bij de bezoekers lette op Bateau, dus kon die aan de tweede paal makkelijk zijn tweede van de avond maken. De eerste twee doelpunten dit seizoen voor de man uit Trinidad & Tobago.

De ruimtes werden na de 2-0 steeds groter bij de bezoekers, maar KV Mechelen kon daar niet van profiteren om de wedstrijd snel helemaal monddood te maken. De duels werden intenser en dat leverde wel nog een handvol kaarten op, maar de overwinning van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

Topvoetbal was het niet van de thuisploeg, maar door deze overwinning spelen ze zeker nog mee voor de groepswinst.