Reactie Mboyo: "Concentreren ons op Gent, niet op de anderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Mboyo: "Concentreren ons op Gent, niet op de anderen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Petit Pelé Mboyo was opnieuw van levensbelang voor AA Gent. Gent morste met de kansen tot Mboyo in de 76e minuut de bal enig mooi voorbij Keet krulde. Hij schenkt Gent zo mogelijk de groepswinst. De spits windt zich alvast niet op over het beroep van Bergen.

Sander De Graeve in Gent

Als Bergen het beroep in de zaak Dejaegere wint, kan het drie punten extra krijgen, zoniet is Gent zeker van de groepswinst. "Daar kijken we niet naar, we zijn bezig met Gent. We willen sowieso elke wedstrijd winnen in deze groep. Als de beslissing goed uitdraait voor ons, is dat natuurlijk meegenomen. Het is echter beter om ons werk te doen en te rekenen op onszelf in plaats van anderen."

Mboyo toonde zich opnieuw van levensbelang. Hij scoorde een erg mooi doelpunt. De spits hield drie verdedigers aan de praat, kapte zich vrij en krulde de bal in de verste hoek. "Het was inderdaad een mooi doelpunt. Ik had de bal onder controle, en wanneer dat zo is wil ik niets liever dan de actie ook afmaken. Ik wachtte op het goede moment en kon een mooie goal maken."

Lang wachten op goal

Tot dan viel Gent op met goed spel, maar geen goals. "Het is natuurlijk frustrerend als die goal maar niet valt. Dan begin je je vragen te stellen. Als voetballer moet je jezelf echter altijd in vraag stellen. Je mag nooit verslagenheid voelen, ik ben er alleszins in blijven geloven."

Mboyo scoorde aan de lopende band voor dit AA Gent, maar greep naast de supportersprijs voor beste speler van het seizoen, die ging naar Hannes Van Der Bruggen. "Ik ben blij dat de trofee naar Hannes ging, het is een jongen met een goede mentaliteit. Het stoort me niet dat de supporters de prijs niet aan mij gaven. Wat voor mij telt, is de mening van de kenners. Mijn coach, de voorzitter, hun meningen vind ik belangrijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties