Interview Garrido: "Goed dat Meunier erbij kan zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Garrido: "Goed dat Meunier erbij kan zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido leek de wedstrijd tegen Lokeren in te gaan met maar vier fitte verdedigers. Hoefkens, Donk en Duarte waren namelijk geschorst. Larsen en Meunier waren geblesseerd. Die laatste lijkt nu toch fit te raken.

Sander De Graeve in Brugge

“Meunier zit met een pubalgie. Zulke problemen hebben een tussenseizoen nodig om volledig te verdwijnen. Met of zonder operatie, dat moeten we nog bekijken. Het is echter een probleem waarmee je nog wedstrijden kan spelen. We hopen alvast dat Thomas het seizoen kan uitspelen. Hij is uitstekend bezig.”

Ook Duarte kan spelen nadat zijn schorsing werd kwijtgescholden. Zo heeft Garrido nu zes fitte verdedigers. “Ik wil natuurlijk dat al mijn spelers fit zijn, maar ik ben tevreden over de prestaties van de vervangers. Hoefkens speelde erg goed zondag. Almebäck viel in op een moeilijk moment op de rechtsachter. Tegen een lastige tegenstander als Suarez stond hij toch zijn mannetje.”

Garrido looft ook de professionele ingesteldheid van Almebäck. “Hij bleef altijd superprofessioneel, ook nadat hij tijdens de winter te horen kreeg dat zijn speelkansen gering zouden zijn. Op zijn prestaties op training kan ik maar één cijfer geven, een tien.”

Ook Laurens De Bock komt terug uit schorsing na zijn derde rode kaart. “De Bock was nieuw in de winter en moest zich nog aanpassen, dat heeft altijd tijd nodig. Ik zag de laatste weken verandering bij hem. Hij leek wakker te worden en zich te realiseren dat hij beter kon. Hij is er nu meer klaar voor, ik geloof ook in zijn kwaliteiten. De Bock werd gehaald als centrale verdediger, maar het is me duidelijk dat hij meer een linksachter is. Omdat hij zo goed is, kan hij ook centraal zijn mannetje staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties