Wigan verliest kostbare punten in de strijd om het behoud

Bjorn De Cock
| 7 reacties

Wigan moest winnen vandaag wou het nog uitzicht houden op een langer verblijf in de Premier League. Het moest het vandaag opnemen tegen Swansea City.

Voor Swansea stond er niet veel meer op het spel en dat kon je merken. Wigan was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft en was de enige ploeg die echt wou winnen. Het was echter wachten tot in de laatste minuut van de eerste helft op het eerste doelpunt. Espinoza bracht Wigan op een 1-0 voorsprong.

Swansea City kwam veel beter uit de kleedkamers en kon snel gelijkmaken. Rangel zorgde in de 50e minuut voor de gelijkmaker. Swansea bleef de baas maar het was Wigan die terug op voorsprong kwam. McCarthy zorgde voor de 2-1 nadat die één tegen één niet miste tegen Vorm.

De buit was echter nog niet binnen voor Wigan want Swansea kwam nog sterk opzetten. Swansea kon in de 59e minuut opnieuw gelijkmaken via een doelpunt van Shechter. Tiendalli zorgde nog voor een opdoffer van formaat voor Wigan nadat hij er 2-3 van maakte voor Swansea City.

Het zal nog heel moeilijk worden voor Wigan. Het moet in de volgende drie wedstrijden nog vol aan de bak wil het zich verzekeren van een langer verblijf in de Premier League. Wigan heeft momenteel drie punten minder dan Newcastle, Sunderland en Norwich City.