"Het wordt straffer dan Tomorrowland"

Fabian Morren
| 30 reacties
"Het wordt straffer dan Tomorrowland"
Foto: © SC

Racing Genk zal met meer dan 30.000 fans morgen afzakken naar de Heizel. Een ongeziene volksverhuizing vanuit Limburg dus. Om de supporters al goed op te warmen voor de bekerfinale rekent men bij Genk op de één van de bekende fans van de club: Patrick Claesen, alias Pat Krimson.

Door Fabian Morren

Leopold 3, 2 Fabiola, Zohra… Waar denkt u aan bij deze trefwoorden? Juist: Pat Krimson. Krimson is al jarenlang een fan van KRC Genk. "Zelfs al van voor de fusie. Toen ik drie jaar was nam mijn vader me mee naar een wedstrijd van Winterslag", vertelt Pat.

"In 1998 kreeg ik de vraag om de fans op te warmen voor een wedstrijd. De eerste keer was geen succes, want we verloren met 2-5 van Anderlecht. Gelukkig vroeg de club me nadien nog eens. Ik deed 28 keer de warm-up van Genk. 22 keer werd er gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en amper twee keer verloren", aldus de muziekproducer.

Tomorrowland
En dus neemt Genk z'n talisman mee naar Brussel. Vanaf 14 uur zal er ambiance zijn in het "ForZa Racing Village" aan het Atomium. Er zijn onder meer optredens van DJ David Ilsen, Pat Krimson zelf, 2 Fabiola en Bert van 'The Voice'. Die laatste zal 'You never walk alone' zingen.

"Mensen denken daar niet echt over na, maar er zullen 25.000 fans aan het Atomium staan. Het is zoals optreden op Tomorrowland. Met dat verschil dat daar het hoofdpodium plaats biedt aan 22.000 toeschouwers, morgen zijn het er dus 25.000."

Als Genk de beker zou winnen, zullen de spelers na de wedstrijd nog even op het podium verschijnen in het centrum van Genk. Nadien trekt de voltallige groep al op afzondering voor de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht.

Het volledige Genkse programma morgen:

14u DJ David Ilsen
16u - 16.30u DJ Michiel
16.30u DJ David Ilsen
17.00u Toeternietoe
17.15u DJ Pat Krimson
18.10u Toeternietoe
18.20u 'Racing Freakt Out' 2Fabiola
18.30u DJ Pat Krimson
19.00u Bert 'The Voice'
19.15u Corteo naar stadion
Wedstrijd 20.45u

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties