Moeder van Sterchele: "Denk nog elke dag aan hem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Moeder van Sterchele: "Denk nog elke dag aan hem"
Foto: © SC

Het is exact vijf jaar geleden dat François Sterchele ons veel te vroeg verliet. Moeder Marleen Boonen denkt nog elke dag aan haar zoon en mijmert hoe zijn carrière zou verlopen zijn. "Hij zou bij een Italiaanse club gespeeld hebben."

Volgens zijn moeder was Sterchele zeker geslaagd bij de Rode Duivels. "Hoewel hij niet vaak met de ­nationale ploeg heeft kunnen spelen (vier keer), was hij wel heel snel geïntegreerd in die groep. François kon trouwens bij AS Monaco tekenen na het ­seizoen. Alles was rond, maar hij wist het zelf nog niet. Daar heb ik nog altijd enorm veel spijt van. We wouden het als verrassing houden voor na het ­seizoen", zegt ze in het Nieuwsblad.

"Ik ben er overigens zeker van dat ­Monaco niet zijn eindstation was geweest en dat hij nog bij een grote Europese club zou hebben gespeeld. Zonder twijfel in Italië, daar droomde hij altijd al van. In zijn doodskist hebben we nog een truitje van Luca Toni, zijn grote idool, gestopt. François werd elk jaar beter en beter, hij zou nog altijd bij de nationale ploeg gespeeld hebben."

Vandaag wordt Sterchele door vele voetballiefhebbers herdacht. "Het lijkt alsof het gisteren was. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan François denk. De mensen spreken me ook nog constant over hem aan. Blijkbaar gaan velen woensdag als een soort eer­betoon een foto van hem op Facebook plaatsen. Ik word er nog dagelijks aan herinnerd hoe geliefd ­François was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties