Interview "Carrière afsluiten bij Gent of Beerschot zou mooi zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
"Carrière afsluiten bij Gent of Beerschot zou mooi zijn"
Foto: © SC

Benito Raman traint na zijn uitleenbeurt bij Beerschot sinds dinsdag opnieuw mee bij AA Gent. KV Kortrijk meldde zich al voor de jonge spits, maar Gent wil eerst op training zien hoe Raman geëvolueerd is. Voetbalkrant.com zocht hem op na de training.

Door Sander De Graeve

Benito, hoe voelt het om terug te zijn?

“Goed, ik heb goed getraind. Ik ben hier nu om mijn conditie te onderhouden. Ik wil me niet te veel proberen bewijzen en concentreer me op mijn training. Stel dat ik iets forceer, of ik blesseer een andere speler, dat zou ook niet goed zijn. Ik train mee en zie dan wel of de trainer me meeneemt op stage of het iets anders wordt.”

De laatste training die je hier meemaakte was nog onder Bob Peeters. Toen was er malaise bij Gent, nu is er vertrouwen. Merk je veel verschil op training?

“Het gaat er iets sneller en technischer aan toe nu. De wedstrijdjes zijn ook snediger. Dat is wel goed, zo kan ik mijn conditie nog beter onderhouden. Er is ook absoluut meer kwaliteit nu na die wintertransfers. Het niveau gaat dan sowieso omhoog, niet dat de spelers die hier vroeger waren slecht waren. Andere spelers weten nu gewoon dat ze zich moeten bewijzen dus iedereen speelt op zijn best en dat kan alleen maar goed zijn voor de groep. Het is hier nu ook veel rustiger, ook al zijn er meer spelers. Er is ook meer discipline waardoor het plezanter trainen is.”

Heeft Fernandez al met je gesproken?

“Ja, op de eerste dag dat ik terug was. Hij had zich goed geïnformeerd, daar ben ik tevreden om. Ik ben blij dat hij me gevolgd heeft. Hij zei me dat dit nu geen examen is, maar ook dat er enorm veel spelers zijn voor het aanvallende compartiment. Ik zal dus moeten afwachten en zien wat er gebeurt.”

Fernandez wil inderdaad de kern fors afslanken, denk je volgend seizoen bij die kern te horen?

“Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn, maar als ik word uitgeleend kan ik me opnieuw bewijzen. Ik weet dat mijn kans hier zeker gaat komen, nu, binnen zes maand of binnen een jaar. Als ik die kans krijg, zal ik tonen wat ik kan.”

Bij Beerschot bewees je toch al dat je belangrijk kan zijn voor een club in eerste?

“Dat is waar, maar ik denk dat de kwaliteit bij Gent hoger ligt. Er zijn hier ook veel meer spelers. Bij Beerschot kreeg ik na drie weken al mijn kans, die heb ik ook gegrepen. Daar stond ik centraal vooraan in een systeem met twee spitsen. Dat is volgens mij nog steeds mijn beste positie. Ik kan wel op de flank spelen, maar centraal draagt toch mijn voorkeur weg. Als de trainer me op links of rechts nodig heeft zal ik daar spelen, daar heb ik totaal geen probleem mee.”

"Ik speel liever centraal, maar als de trainer me links of rechts nodig heeft zal ik daar spelen"

Tijdens je uitleenbeurt scoorde je opvallend veel, iets waar je het bij invalbeurten bij Gent iets moeilijker mee had. Heb je specifiek gewerkt op dat aspect van je spel?

“Dat had misschien ook met de druk te maken. Toen was ik 16 of 17 jaar. Ik heb het toen in interviews ook al gezegd, eens ik scoor volgen er meer goals. Dat is bij Beerschot wel gebleken. Ik scoorde er vijf doelpunten op elf wedstrijden. Dat is een gemiddelde dat je kan voorleggen aan andere clubs én aan Gent.”

Er is sprake van KV Kortrijk, wat vind je daarvan?

“Het lijkt me een leuke club die elk jaar dicht bij play-off I komt. Ik heb nog niet met de mensen van Kortrijk gesproken. Kortrijk is ook een ploeg die echt wil huren. Er zijn ook andere clubs geïnteresseerd, maar die willen er een aankoopoptie bij en dat ziet Gent minder zitten. Als ik mee op stage mag, kan het ook zijn dat ik hier blijf. Dat zijn dus onderhandelingen voor later.”

Je speelde dit jaar al tegen Kortrijk, zou je passen in de speelstijl?

“Het is een ploeg die erg aanvallend speelt, vooral thuis. Ik denk dat ik daar wel zou passen. Ik sprak ook al met Brecht Dejaegere. Het is volgens mij ook een stap hoger dan Beerschot. Als ik daar kan slagen kom ik na zes maand of een jaar met meer bagage naar Gent terug. Dan ben ik ook al 19 of 20. Een heel seizoen zou voor mij wel interessanter zijn dan een half. Anders heb je tweemaal een aanpassingsperiode.”

Je was bij Beerschot geliefd bij de supporters. Hoe jammer vind je het dat het verhaal definitief voorbij lijkt voor Beerschot?

“Heel erg jammer. Ik had nooit gedacht dat ik me als huurspeler zo zou binden aan een ploeg. Ik wou met Beerschot in eerste klasse blijven, dat is jammer genoeg niet gelukt. Ik hoop dat ze toch nog een oplossing vinden waardoor ze in derde kunnen spelen volgend seizoen.”

Bij Beerschot stond je vrij snel in de ploeg, had je dat verwacht?

“Neen, ik hoopte wel om zoveel mogelijk te kunnen spelen, maar na drie wedstrijden stond ik al in de basis. Het was ook tof dat de supporters me altijd gesteund hebben. Dat maakt het ook makkelijker voor me om later in mijn carrière, wanneer Beerschot terug op het hoogste niveau speelt, eens terug te keren. Ook de supporters van Gent zijn me overigens steeds blijven steunen. Mijn carrière afsluiten bij Gent of Beerschot zou erg mooi zijn.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties