Interview Broos: "Nooit makkelijk als superfavoriet"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Broos: "Nooit makkelijk als superfavoriet"
Foto: © SC

Racing Genk sleepte donderdagavond zijn vierde beker uit de clubgeschiedenis in de wacht. De Limburgers waren torenhoog favoriet en aan het einde beslisten Kumordzi en Vossen de partij. Voetbalkrant.com blikte nog eens terug op de finale met Hugo Broos.

Hugo Broos won maar liefst zeven keer een bekertornooi, dus de voormalige coach van ondere andere Club Brugge en Anderlecht weet waarover hij spreekt. Ook Broos zag dat het in de eerste helft niet bepaald van een leien dakje liep bij Genk. “De eerste helft was niet zo goed. Maar hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe minder Cercle Brugge nog in het spel voorkwam.”

“9,9 mensen op tien tipten Genk als bekerwinnaar”

Racing Genk besliste de wedstrijd uiteindelijk met twee late doelpunten. “Het overwicht werd duidelijk in de tweede helft, maar het is nooit makkelijk als superfavoriet”, aldus Broos. “Als je op voorhand aan tien mensen vroeg wie het ging halen, dan zeiden er 9,9 dat Genk zou winnnen. Maar de tegenstander heeft niets te verliezen en speelt natuurlijk ook voor wat hij waard is.”

De vraag is natuurlijk of Racing Genk zondag tegen Anderlecht zal kunnen voortborduren op deze bekerwinst. “Ze kunnen zich absoluut niet permitteren om op hun lauweren te gaan rusten. De scherpte kan er evenwel toch wat af zijn, hun doel (de beker, nvdr.) is toch al bereikt.”

De Limburgers doen hoe dan ook nog mee om de titel. Met amper drie punten minder dan leider Anderlecht is alles nog mogelijk. Toch denkt Hugo Broos dat het niet makkelijk wordt voor het team van Mario Been. “Ze kunnen inderdaad nog kampioen worden, maar het wordt toch moeilijk. Hun doel is bereikt en ze vierden de bekerzege toch, dus dat zou eventueel wel een rol kunnen spelen.”

“Staelens bewijst dat hij troeven heeft als coach”

De voormalige Rode Duivel besprak ook verliezend bekerfinalist Cercle Brugge. De Vereniging kende een seizoen van uitersten. In de competitie liep het voor geen meter en de eindronde wacht nog op groen-zwart. In de beker verging het Cercle heel wat beter, het baande zich een weg tot de finale, maar daar stuitte het team van Lorenzo Staelens op Racing Genk.

“Sinds Lorenzo Staelens overnam bij Cercle is alles toch wat in zijn plooi gevallen. Ze zetten een sterke reeks neer en namen een verschroeiende start in de eindronde met een 0-3-overwinning op het veld van Moeskroen. Had alles wat eerder in zijn plooi gevallen, dan hadden ze nooit die eindronde hoeven te spelen”, meent Broos.

Zoals Cercle Brugge gisteren speelde, zou het in principe geen probleem mogen zijn om zich te handhaven op het hoogste niveau. Al wordt het wel nog uitkijken volgens Broos. “Er is zeker nog niets beslist. Als ze zondag ook winnen, dan zal Cercle moeilijk af te stoppen zijn."

Lorenzo Staelens kreeg De Vereniging opnieuw op de rails en zou vanaf volgend seizoen weleens volledig zijn kans kunnen krijgen als hoofdcoach. “Als Lorenzo zo verder doet, dan moet hij eigenlijk wel zijn kans krijgen. Cercle moet na het seizoen zijn werk evalueren. Maar mocht die evaluatie er vandaag komen, dan zou ik niet twijfelen aan hem”, besluit Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties