Geen incidenten tijdens bekerfinale

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Geen incidenten tijdens bekerfinale
Foto: © SC

De sfeer tijdens de bekerfinale van gisterenavond was in beide kampen optimaal. De politie moest geen enkele arrestatie verrichten.

Het is bijna vaste prik dat de politiediensten de handen vol hebben voor, tijdens en na een finale. Gisteren bleef het echter zonder echte incidenten op de Heizelsite. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens commissaris Christian De Coninck moest de Brusselse politie geen enkele arrestatie verrichten. Ook de medische diensten hadden een relatief rustige avond. Het Rode Kruis en co deden 23 tussenkomsten. Het ging vooral om kleine verwondingen. Amper één persoon werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Officiële cijfers van de politie geven aan dat er zo’n 43.000 toeschouwers de finale tussen Cercle Brugge en KRC Genk bijwoonden. 31.000 supporters kwamen uit Limburg en 12.000 uit West-Vlaanderen. De clubs schakelden zo’n 300 en 120 bussen in om de verplaatsing te maken.

De overige toeschouwers op de Heizel waren er onder de vorm van pers, genodigden en partners van de voetbalbond. Favoriet Genk won de Cofidis Cup na een 0-2-overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties