Chelsea-trainers loven Hazard

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Chelsea-trainers loven Hazard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ongeveer een jaar geleden maakte Eden Hazard bekend dat hij de overstap zou maken van de Franse Ligue 1 naar de Engelse Premier League. Hoe heeft het grootste Belgische talent van de laatste jaren die overstap verteerd?

Vanavond moet Chelsea het in de Amsterdam ArenA opnemen tegen Benfica in de finale van de Europa League. Tot groot jolijt van de Portugezen zal Hazard er echter niet bij zijn. De Rode Duivel kampt met een blessure aan de hamstrings en moet de eindstrijd, behoudens een mirakel, aan zich laten voorbijgaan.

Toch is het tijd voor een balans rond Eden Hazard. Hoe kijkt men op Stamford Bridge naar het eerste seizoen van de Belgische dribbelkont?

“Elke jonge speler heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau van de Premier League”, vertelt Chelsea-coach Rafael Benitez in de Engelse media. “Maar Hazard is er in geslaagd om die stap te zetten. Al kan hij nog progressie maken op het mentaal vlak. Eden moet nog leren om vol het duel aan te gaan, maar zoiets zit vooral tussen de oren.”

Ook Boudewijn Zenden, de Nederlandse assistent-trainer van The Blues, is maar wat blij dat Hazard afgelopen seizoen voor zijn club speelde. “Het spreekt voor zich dat Chelsea tevreden is over Eden, maar hij zit nog lang niet aan zijn plafond. Hij is in Londen aangekomen als de beste speler van de Ligue 1. Een enorme druk, maar hij toonde meteen zijn kwaliteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties