"Zulte Waregem en Club Brugge hebben geen geheimen meer voor elkaar"

"Zulte Waregem en Club Brugge hebben geen geheimen meer voor elkaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ontvangt op speeldag 9 van play-off I Club Brugge. Eddy Van den Berge, assistent-coach bij Essevee, blikte ook vooruit op de wedstrijd.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem zit momenteel in een sprookje. Of daar ook een climax bij zal horen, weten we zondag. Toch is het seizoen van de club sowieso al geslaagd. Dat beseft Van den Berge maar al te goed: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We moeten hier in alle rust van genieten.”

“Geen makkelijke matchen meer”

Tegen Club Brugge verwacht de assistent-coach een moeilijke wedstrijd. “Al zijn er in deze fase van de competitie geen makkelijke matchen meer. Het is misschien een voordeel dat Club Brugge ook vol voor de winst moet gaan om kans te maken op de titel. Het is iets anders als een ploeg voor een punt komt spelen, wat nu niet het geval zal zijn.”

“We kennen de mannen die het verschil kunnen maken bij Club Brugge en we weten wat de sterke punten zijn van het team. We hebben – zoals altijd – twee dagen voor de wedstrijd gekeken naar de match van de tegenstander. Als je vier keer in een seizoen tegen elkaar speelt, heb je geen geheimen meer voor elkaar.”

“Dury nog steeds dezelfde man qua gedrevenheid”

Van den Berge had ook nog woorden van lof voor hoofdcoach Francky Dury: “Hij heeft ervaring opgedaan bij AA Gent en hij coacht nu meer dan vroeger. Hij heeft een delegerende functie, want iedereen in de technische staf heeft zijn verantwoordelijkheid.”

“Toch is hij nog steeds dezelfde man qua gedrevenheid, ook al staat hij misschien iets minder op het veld dan vroeger.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties