Anderlecht haalt vijf talenten naar A-kern

Anderlecht haalt vijf talenten naar A-kern
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat volgend seizoen deels de kaart van de jeugd trekken. Nu reeds liet John van den Brom weten dat er voor volgend seizoen minstens vijf jongens van de beloften mee mogen trainen met de A-kern.

Het gaat om Oswal Alvarez (17, middenvelder), Leander Dendoncker (18, verdediger), Nabil Jaadi (16, aanvaller), een nog niet nader genoemde speler en Youri Tielemans (16, middenvelder). De niet nader genoemde speler was nog niet ingelicht door John van den Brom en krijgt één dezer dagen bericht. Het gaat alvast niet om Mehdi Tarfi die waarschijnlijk uitgeleend zal worden.

Alvarez wordt bestempeld als het grootste talent van Colombia en speelt al twee jaar bij de jeugd van paars-wit, Jaadi maakte dit seizoen indruk bij de beloften en veroverde daarmee de titel en de Viareggio Cup. Net als Dendoncker trouwens, die samen met Heylen al langer genoemd werd bij de A-kern.

Grootste talent uit Neerpede

En dan is er nog Joeri Tielemans. De laatste jaren werd hij angstvallig afgeschermd voor de buitenwereld, want onder meer Ajax wou de 16-jarige middenvelder komen wegkapen. Hij wordt bestempeld als het grootste talent dat er momenteel op Neerpede rondloopt. Hij is al sinds zijn vierde aangesloten bij de club en komt uit Sint-Pieters-Leeuw (doet het denken aan een zekere Paul Van Himst?).

"Zij hebben het allemaal verdiend", zei John van den Brom ons vandaag. "Normaal gezien was daar ook Alexander De Bruyn bijgeweest, maar spijtig genoeg blesseerde hij zich." Allevijf gaan ze normaal gezien mee op zomerstage.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties