Anderlecht wordt in de bloemetjes gezet

Anderlecht wordt in de bloemetjes gezet
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht werd vandaag gevierd voor zijn 32ste titel. De spelers, staff en bestuur begonnen op het stadhuis van Anderlecht en trokken toen naar het Brussels Gewest waar ze door voorzitter Rudi Vervoort en Guy Vanhengel nog eens in de bloemetjes werden gezet.

De kersverse landskampioen werd omstreeks 11u30 op het gemeentehuis verwacht en na de speeches kreeg Roger Vanden Stock een aandenken aan de 32ste titel in de handen gestopt. "Het is fantastisch om 20.000 man elke week de naam van onze gemeente te horen schreeuwen", vertelde burgemeester Eric Tomas. "Ik wil de club dan ook uit aller harte bedanken. Zij zorgen niet alleen voor sociaal engagement, maar ook voor emotie."

Voorzitter Roger Vanden Stock bedankte de gemeente ook: "Het is altijd een hele eer hier te ontvangen mogen worden. Het is een traditie geworden en ondertussen ook een gewoonte, want Anderlecht staat hier wel eens om de twee jaar."

De voorzitter van het Brussels Gewest, Rudi Vervoort, hield er ook aan om Anderlecht te eren. "Het was niet de beste match gisteren. De zenuwen gierden door de kelen en ik ben nog nooit zo gestresst geweest. Ik heb gehoord dat het volgend seizoen een overgangsjaar gaat worden, maar ik hoop dat Anderlecht hier nog vele jaren zal staan, hopelijk volgend seizoen weer", aldus Vervoort.

Ondertussen konden de spelers genieten van wat broodjes en drank. Vargas, Suarez en Biglia, die eerder nog ontbraken, waren er inmiddels bijgekomen op het Brussels Gewest terwijl ze eerder op het gemeentehuis nog ontbraken. Kouyate (ziek) en Jovanovic waren de grote afwezigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties