Canesin op weg naar São Paulo?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Canesin op weg naar São Paulo?
Foto: © SC

Fernando Canesin Matos heeft er een rotseizoen opzitten bij Anderlecht. De middenvelder kwam amper tot speelminuten en wil in het tussenseizoen andere oorden opzoeken.

Canesin speelde het afgelopen seizoen amper 116 minuten. Het was immers al snel duidelijk dat de Braziliaan niet in de plannen van John van den Brom paste. Het laatste officiële optreden van Matos was in november vorig jaar bij Beerschot AC.

“Ik heb een jaar verloren”, vertelt de 21-jarige middenvelder in La Dernière Heure. “De trainer heeft keuzes gemaakt en het werd me al snel duidelijk dat ik er niet bij was. Ik wil vertrekken, maar ik heb geen rancune tegenover Anderlecht.”

De kans is groot dat Canesin terug naar zijn geboorteland trekt. “Ik heb er contact met FC São Paulo. Dat is toch één van de topclubs in Brazilië. De trainer moet echter nog beslissen of hij een speler met mijn profiel nodig heeft dus momenteel wacht ik af. Wellicht zal ik worden uitgeleend door Anderlecht, maar ik hoop dat er een aankoopoptie in het contract zal staan.”

De middenvelder ziet een verhuis naar Zuid-Amerika echter niet als een stap achteruit. “Het niveau in de Braziliaanse competitie is er echt goed. Het enige probleem is misschien dat ze er bijna opnieuw aan beginnen. Bovendien zou het leuk zijn om in Brazilië te zijn wanneer het WK wordt georganiseerd.”

Maar zo ver is het nog niet. Ook in de Jupiler Pro League zijn er immers enkele clubs geïnteresseerd in de diensten van de Anderlecht-speler. “Ik heb gehoord dat er enkele eersteklassers zijn die me willen huren”, besluit Canesin. “Ik zeg zeker niet onmiddellijk neen. Het is voor mij nu vooral belangrijk om terug op het veld te staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties