Interview Annys: "Club die me aantrekt zal er geen spijt van krijgen"

Annys: "Club die me aantrekt zal er geen spijt van krijgen"
Foto: © SC

Maxime Annys speelde een half seizoen bij FC Hjørring in Denemarken, maar is nu terug in België en op zoek naar een nieuwe club. De transfervrije middenvelder beseft dat hij op een kritiek punt in zijn carrière zit en wil dit seizoen vlammen.

Hoe ging het in Denemarken?

"Eigenlijk redelijk goed. Ik speelde een goede tweede ronde en in drie maand tijd speelde ik toch heel wat wedstrijden. En dat was de bedoeling. Ik deed het zeker niet slecht, want de kampioen van tweede klasse, Viborg, wou me aantrekken."

En had je daar geen zin in?

"Jawel, maar ik moet ook met mijn familie rekening houden. Ik word binnenkort voor de tweede keer vader en het is geen evidentie om nu met hebben en houden naar Denemarken te trekken. Ik wil zeker weer in eerste klasse spelen, maar de salarissen in Denemarken liggen ook een pak lager. Mijn familie moet ook enige zekerheid hebben."

Wat heb je ondertussen gedaan?

"Ik ben nog niet gestopt met trainen. Ik wil top zijn volgend seizoen. Ik wil tonen dat die zes maand bij STVV geen waardemeter zijn voor wat ik aankan. Ik wil de top van tweede klasse spelen of in eerste klasse. Ik ben supergemotiveerd om te bewijzen dat ze me te vroeg afgeschreven hebben. Al wat ik bij Leuven liet zien, ben ik nog niet kwijt hoor."

Zijn er al aanbiedingen?

"Ik ben met een paar ploegen uit tweede klasse bezig. Ik heb ook al een paar voorstellen gekregen. Ik ga echter mijn tijd nemen om alles grondig te bestuderen, want ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt in mijn carrière sta. Ik ben er 27, mijn beste jaren komen er nog aan. Ik voel dat de keuze die ik nu ga maken er 'boem' op moet zitten. Ik wil iedereen tonen dat ik nog kan voetballen. Ik voel dat ik klaar ben voor een superseizoen."

Je spreekt over aanbiedingen uit tweede, maar mik je niet op eerste?

"Tuurlijk wel. Je hoopt er altijd wel op. Maar er moet een ploeg net op je vallen. Ik weet dat Oostende me op zijn lijstje staan heeft, maar daar worden wel duizend spelers aangeboden. Die krijgen nu zoveel namen binnen...

Kijk je ook over de grens? Nederland bijvoorbeeld?

"Er is een ploeg uit tweede die al interesse toonde. Maar dan moet je ook zien hoe ambitieus ze zijn en hoe ver het van huis is."

Je motivatie lijkt echt wel serieus groot.

"Ik wil één ding zeggen: de ploeg die me aantrekt, zal er geen spijt van hebben. Ik wil en zal me tonen."

Dat kruispunt waarover je sprak?

"Ja, in Denemarken zijn mijn ogen misschien wel opengegaan. Je beseft soms niet hoe goed je het wel hebt in België. Ik zal topfit zijn voor de voorbereiding en een seizoen zoals bij Leuven spelen. Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties