Crystal Palace volgend seizoen in Premier League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Crystal Palace volgend seizoen in Premier League
Foto: © SC

Crystal Palace speelt volgend seizoen in de Premier League. De Londenaren wonnen in de finale van de eindronde om promotie immers met het kleinste verschil van Watford.

Crystal Palace keert terug naar de Premier League. De club degradeerde in 2006 en verkommerde sindsdien in de tweede klasse. De Londenaren verzekerden zich dit seizoen echter van een ticketje voor de play-offs om promotie. In de finale versloeg CPFC Watford met 1-0.

Het mythische Wembley was, enkele dagen na de Champions League-finale, al het decor voor een nieuwe eindstrijd. Crystal Palace, dat praktisch een thuiswedstrijd speelde, haalde het na verlengingen van Watford.

Na negentig minuten prijkte de 0-0 nog steeds op het scorebord. Kevin Phillips zorgde echter voor de ontlading en prikte wellicht het belangrijkste doelpunt uit zijn carrière. Tot in de slotseconden was het bibberen voor de Londenaren, maar Watford kwam uiteindelijk niet verder dan enkele schuchtere pogingen. Crystal Palace mag zich opmaken voor affiches tegen onder andere Manchester United en Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties