Sneijder: "Inter probeerde me kapot te krijgen"

Fabian Morren
| 7 reacties
Sneijder: "Inter probeerde me kapot te krijgen"
Foto: © SC

Wesley Sneijder heeft zwaar uitgehaald naar zijn voormalige club Inter Milaan. Daar haalde hij grote successen, maar moest hij vertrekken via de achterpoort.

Sneijder moest weg vanwege zijn hoge salaris. Daardoor oefende Inter druk op hem uit om elders te tekenen. Uiteindelijk bood Galatasaray een uitweg voor de Nederlandse middenvelder. "Als ik niet de persoonlijkheid had gehad die ik heb, zou ik niet meer gevoetbald hebben", vertelt Sneijder in De Telegraaf. "Ze probeerden me kapot te maken. Iedere dag was het raak."

"Een voorbeeld? Ik nam iemand mee naar de training en die verbleef in de ’cantina’ met de gasten van andere spelers. Ging ik hem na afloop ophalen, was die verdwenen. Was hij verwijderd uit de ’cantina’ en neergezet in een klein hokje zonder ramen. Veel mensen daar zijn mijn vertrouwen niet meer waard. Regelmatig knapte er wat in me, maar tegelijkertijd maakte het me ook sterker", verklaart Sneijder.

Inter kende een dramatisch seizoen in de Serie A. "Voor sommigen vond ik het helemaal niet erg dat de club ergens in de middenmoot als negende eindigde in de Serie A en de trainer moest opstappen. Zelfs geen Europees voetbal. Hopelijk zet het de beleidsbepalers aan het denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties