Jupp Heynckes stopt (voorlopig) als coach

Frank Deckers
| 5 reacties
Jupp Heynckes stopt (voorlopig) als coach
Foto: © SC

Jupp Heynckes heeft aangekondigd dat hij volgend jaar geen club zal leiden. De huidige Bayern München- coach werd genoemd bij Real Madrid, maar dat ziet hij niet zitten. Heynckes wil momenteel genieten van zijn privéleven.

“Het vereist veel kracht om trainer van Bayern te zijn", liet Heynckes weten. "Ik vertelde mijn vrouw vorig jaar dat het mijn intentie was om mijn contract uit te dienen en vervolgens te stoppen. Ik ben vorig jaar niet op vakantie gegaan. Ik voel dat de jaren gaan tellen en dat het moeilijker is om te herstellen. Na afgelopen seizoen is het logisch dat grote clubs mij willen aanstellen, maar ik ga op vakantie en ga vanaf juli niet in het buitenland werken."

Heynckes heeft nog geen toekomstplannen. "We zien wel wat er gebeurt. Ik ben 68 jaar en wil genieten van mijn privéleven. Dat is niet mogelijk als trainer van Bayern of een andere grote club."

De Treble winnen was volgens hem een prachtige ervaring. "Men is nog steeds onder de indruk van de afgelopen weken. We hebben veel geleerd van de teleurstellingen van vorig jaar. De manier waarop we Juventus en FC Barcelona bestreden, met dominantie en een duidelijke filosofie, was fantastisch. We hebben niet alleen de treble gewonnen, maar we speelden ook uitstekend voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties