Hoefkens over Meunier: "Geen echte rechtsachter"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Hoefkens over Meunier: "Geen echte rechtsachter"
Foto: © SC

Carl Hoefkens belandde de laatste maanden bij Club Brugge op een dood spoor. Hij verloor zijn plaats op de rechtsachter aan Thomas Meunier. "Meunier kan een grote carrière uitbouwen", vertelt de ex-aanvoerder. "Maar dan wel niet als flankverdediger."

Carl Hoefkens was de afgelopen seizoenen de onbetwistbare aanjager, aanvoerder en rechtsachter van Club Brugge. Juan Carlos Garrido zag echter weinig potentieel in de 34-jarige flankverdediger en posteerde Thomas Meunier op die stek.

“Meunier heeft zeker de kwaliteiten om me op te volgen als rechtsback”, geeft Hoefkens toe in Sport/Voetbalmagazine. “Maar ik denk niet dat er een Europese topclub zal aankloppen en tien miljoen euro zal betalen voor zo’n speler. Hij doet me denken aan Guillaume Gillet: de perfecte rechtsachter in België, maar eigenlijk geen echte verdediger.”

“Thomas heeft het potentieel om naar de Premier League te verkassen”, blaast de ex-speler van onder andere Lierse, Stoke City en West Bromwich Albion de loftrompet. “Maar als rechtsachter zal het nooit gebeuren. Hij moet vol voor de plaats op de flank gaan. En indien nodig eisen dat hij in het andere geval wel op de bank gaat zitten. Maar Thomas is een speler die niet snel zal dwarsliggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties