Interview Dejaegere: "Te vroeg voor straffe uitspraken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Dejaegere: "Te vroeg voor straffe uitspraken"
Foto: © SC

Brecht Dejaegere trok vandaag opnieuw de voetbalschoenen aan. KV Kortrijk startte vanmorgen immers al de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het hoofd is alvast fris en klaar om er vol tegenaan te gaan."

Cédric De Volder in Kortrijk

Dejaegere is nog maar net met de neus uit de boeken. Toch is de middenvelder enthousiast om aan het nieuwe seizoen te beginnen. “Ik heb net examens afgelegd”, vertelt de student Lichamelijke Opvoeding in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ook in augustus volgen nog enkele proeven. Toch stond de boog de afgelopen weken niet altijd gespannen. Ik heb ervoor gezorgd dat ik ontspannen aan de voorbereiding kan beginnen.”

De Kerels begonnen als eerste eliteploeg aan de voorbereiding op jaargang 2013 – 2014. Had Dejaegere niet liever een weekje extra van zon, zee en strand genoten? “Het is natuurlijk altijd mooi meegenomen om enkele dagen extra vakantie te hebben. Maar ik ben tevreden dat ik het leer opnieuw zal voelen. Bovendien is de sfeer in de kleedkamer vanaf de eerste minuut optimaal. In zo’n omstandigheden is het extra plezant om naar de club te komen.”

"Ik kan me geen foutjes meer permitteren. In het verleden werden die nog als jeugdzonden bestempeld, maar dat zal niet langer het geval zijn"

KVK eindigde vorig seizoen op een negende plaats in de Jupiler Pro League. Ook tijdens play-off II slaagden de West-Vlamingen er niet in om KAA Gent het vuur aan de schenen te leggen. “En nu vraag je me wellicht naar een pronostiekje?”, lacht de 22-jarige middenvelder. “Het is nog wat te vroeg om al straffe uitspraken te doen. Bovendien is onze kern nog lang niet compleet. Maar ik denk dat er ook momenteel al kwaliteit aanwezig is.”

“Zelf wil ik dit seizoen enkele stappen vooruit zetten”, besluit Dejaegere. “Ik kan me geen foutjes meer permitteren. In het verleden werden die nog als jeugdzonden bestempeld, maar dat zal niet langer het geval zijn. Verder bekijk ik mijn toekomst van dag tot dag. Het verleden heeft immers al uitgewezen dat het allemaal heel snel kan gaan in onze sport.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties