Aston Villa pikt Helenius voor neus van Ajax weg

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Aston Villa pikt Helenius voor neus van Ajax weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aston Villa heeft met Nicklas Helenius de concurrentie voor Christian Benteke aangescherpt. De 22-jarige Deen komt over van Aalborg BK.

Helenius wordt in Denemarken als een groot talent beschouwd. De aanvaller doorliep er de nationale jeugdreeksen en verzamelde ook al twee caps in het Deense nationale elftal. En dat was Aston Villa niet ontgaan. Ook Ajax toonde de voorbije weken overigens interesse in de aanvaller.

De beloftevolle spits tekende een contract voor drie seizoenen in Birmingham. Hij moet er de concurrentie aangaan met onder anderen Benteke (foto) en Gabby Agbonlahor. Al lijken The Villans ook al in te spelen op een mogelijk vertrek van de Rode Duivel.

“Helenius is een jonge gast die in Denemarken al bewees een neus voor goals te hebben (Helenius scoorde afgelopen seizoen zestien doelpunten in de Deense eerste klasse, nvdr.)”, vertelt manager Paul Lambert in de Engelse media. “Hij kan nu zijn evolutie verderzetten bij Aston Villa.”

Ook de speler zelf was verheugd met de overstap. “Het is voor elke jonge voetballer een droom om in de Premier League te spelen. Ik zag Aston Villa overigens al aan het werk en ben onder de indruk van het team.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties