"Santini is vergelijkbaar met Jelavic"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
"Santini is vergelijkbaar met Jelavic"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk haalde afgelopen week met Ivan Santini een nieuwe aanvaller binnen. Volgens Kroatisch journalist Zdravko Reic deden de West-Vlamingen een uitstekende zaak met die transfer. "Santini kan Kroatisch A-international worden", aldus Reic aan Sport/Voetbalmagazine.

Bij Kortrijk waren ze al even op zoek naar een stevige spits om oorlog te maken in de zestien. Met Santini lijken ze zo een type gevonden te hebben. Reic bevestigt dat. “Hij is een spits voor de zestien meter, groot en sterk maar ook met een hoge handelingssnelheid in het aannemen van de bal, het zich vrijmaken en het trappen op doel.”

Reic vergelijkt Santini zelfs met Nikica Jelavic, die enkele jaren geleden nog bij Zulte Waregem speelde en nu het shirt draagt van Everton. “Als ze in Kortrijk over mannen beschikken die goede voorzetten kunnen geven, zal hij daar veel scoren. Qua stijl gelijkt hij op Nikica Jelavic. Maar die is alleen rechtsvoetig, terwijl Santini tweevoetig is. Hij kan Kroatisch A-international worden, maar daarvoor moet hij spelen en scoren bij zijn club. Daarom is hij naar België gekomen”, besluit de journalist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties