"Supporters moeten allemaal samenklitten"

"Supporters moeten allemaal samenklitten"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Als het van Patrick Jolie van de supportersfederatie van KV Kortrijk afhangt, moet er werk gemaakt worden van voetbalclubs naar Duits model, waarbij de fans een groot deel van de aandelen in bezit hebben. Dat bleek op het feest van de Nationale Supporters Federatie.

Aernout Van Lindt in Charleroi

De supportersfederaties van verschillende Belgische clubs die zijn verenigd in de Nationale Supporters Federatie (NSF) kwamen zaterdagavond samen in Charleroi voor hun jaarlijks feest. Patrick Jolie pleitte daar voor een systeem naar Duits model, waarbij de supporters een meerderheid van de aandelen in hun club in bezit hebben.

“We zijn aan het bekijken of we binnen diverse clubs kunnen zorgen voor een voetbalclub naar Duits model. Op die manier krijgen we als supporter een stem binnen de club en kunnen sommige beslissingen worden tegengehouden”, aldus Jolie. “Een verhuis van KV Kortrijk naar Antwerpen zou dan sowieso nooit aan de orde komen. Zoiets kan niet”, verwees Jolie naar de recente berichten over verhuisplannen van Sint-Niklaas, Boussu Dour, Oostende of Zulte Waregem.

“Als de supporters niet naar de stadions komen, zitten de clubs met hun handen in het haar”

“Als supporters van verschillende clubs moeten we nu ook samenklitten. We moeten stoppen met het kat-en muisspel tussen de clubs en allemaal samen gaan voor het zelfde doel. De Rode Duivels zijn ons daarin voorgegaan: zij krijgen alle supporters samen op de been en iedereen zong tijdens en na de wedstrijd ‘Tous Ensemble, Tous Ensemble’. Daar moeten we binnen de clubs ook voor zorgen. Allemaal samen staan we sterk.”

Jolie benadrukte ook nog eens het belang van de supporter binnen het voetbal: “Allemaal samen kunnen we zeker iets betekenen. Als de supporters niet naar de stadions komen, zitten de clubs met hun handen in het haar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties