Beerschot-Wilrijk speelt thuiswedstrijden op het Kiel

Timothy Collard
Timothy Collard
| 337 reacties
Beerschot-Wilrijk speelt thuiswedstrijden op het Kiel
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk: eersteprovincialer KFCO Beerschot- Wilrijk speelt volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op het Kiel. Dat heeft het Antwerps stadsbestuur vrijdag aan de club gemeld.

Het leek er lange tijd op dat er volgend jaar geen voetbal te zien zou zijn op het Kiel. De fans van Beerschot bundelden echter hun krachten en onder de naam 'het Beerschot Collectief' gingen ze op zoek naar een oplossing.

"De club zit nu aan 2.000 abonnees. Dat zijn te veel mensen om op een verantwoorde manier te ontvangen op de terreinen van KFCO in Wilrijk."

Die oplossing vonden de supporters bij eersteprovincialer KFCO Wilrijk. De club veranderde van naam en gaat nu door het leven als KFCO Beerschot-Wilrijk. In de afgelopen weken werden er reeds 2000 abonnementen verkocht en vandaag besliste het Antwerps stadsbestuur dat de eersteprovinciale toch op het Kiel mag aantreden volgend seizoen. Daardoor wordt een jarenlange traditie in ere gehouden, want sinds 1899 speelt er immers een ploeg met de naam Beerschot in het stadion.

Burgemeest Bart De Wever (N-VA) verduidelijkte de beslissing van het stadsbestuur. “De club zit nu aan ruim 2.000 abonnees. Dat zijn te veel mensen om op een verantwoorde manier te ontvangen op de terreinen van KFCO in Wilrijk. Zowel wat betreft de veiligheid als de mobiliteit in de buurt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties