Verwarring rond toekomst van Been dreigt tikkende tijdbom te worden

Fabian Morren
| 22 reacties
Verwarring rond toekomst van Been dreigt tikkende tijdbom te worden
Foto: © SC

Racing Genk had het weer niet mee op de eerste training van het nieuwe seizoen. Veel regen en winderig. Je zou de sfeer binnen de club ook kunnen omschrijven als zwaarbewolkt. De bekerwinnaar begint met veel vragen en twijfels aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Fabian Morren in Genk

De nieuwkomers tellen op de eerste training was niet zo moeilijk. Er is er voorlopig slechts één: Albian Muzaqi, een 18-jarige spits van Jong PSV. Eén groot voordeel: de kern bleef voorlopig intact. Er zijn wel wat geruchten rond Jelle Vossen, maar van een concrete piste is geen sprake. "Momenteel is er niets concreets te melden wat betreft inkomende transfers", zegt technisch directeur Gunter Jacob.

Genk zou Thorgan Hazard zeer graag willen. Dat dossier ligt echter moeilijk. Het is geen geheim dat de club een creatieve speler erbij wil. Met Hazard zou dat probleem opgelost zijn, maar Genk heeft plots nog een troef achter de hand: Fabien Camus. Die is terug na zijn succesvolle uitleenbeurt bij Troyes. Soms kan een oplossing dichterbij zijn dan je zelf denkt. Al benadrukt Been dat er nog iets bij moet komen. "Als we minstens even goed willen doen als vorig seizoen, dan moet er versterking komen", is de Nederlander duidelijk.

Mario Been over nieuw contract: "We raken er voorlopig niet uit"

Been stond de voorbije weken zelf in het oog van de storm. Een krant schreef dat er gepraat wordt met andere coaches en dat er binnen de club twijfels zijn over de Nederlander. "Cowboyverhalen", zegt algemeen directeur Dirk Degraen. Been pikt in: "Hier zit een man die heel graag bij KRC Genk wil blijven." Blijft het feit: waarom is er dan nog geen contractverlenging? "We raken er voorlopig niet uit", antwoordt Been. "Uiteraard vind ik dat heel jammer."

Het échte probleem is het financiële luik van het nieuwe contract. Daar raken beide partijen het niet over eens. Een situatie die nu nog onder controle te houden is door een gemeenschappelijke persconferentie te organiseren. Maar dat lukt niet meer als er effectief geen akkoord uit de bus komt. Been zit in zijn laatste contractjaar.

Toekomst
Wat zou u doen mocht morgen een interessant voorstel gedaan worden uit een andere hoek, terwijl u weet dat u over minder dan een jaar vertrekt bij uw huidige werkgever? Juist. De onzekere situatie rond Been was maandag hét thema in de wandelgangen van Genk en zal dat ook de komende weken en maanden worden als er geen klare wijn wordt geschonken. Alvorens het nieuwe seizoen van start gaat volgende maand weet Genk dus wat het te doen staat: werk maken van versterkingen én - vooral - duidelijkheid scheppen rond de trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties