Interview Armenteros: "Nieuwe start in carrière"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Armenteros: "Nieuwe start in carrière"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht begon gisteren de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook voor Samuel Armenteros betekent het een nieuwe start. "Ik ben klaar om te knokken voor een basisplaats", aldus de aanvaller.

Cédric De Volder in Anderlecht

Armenteros kwam tijdens de wintermercato over van het Nederlandse Heracles. De aanvaller schitterde de maanden ervoor in de Eredivisie. “Op alle fronten scoorde ik in zestien wedstrijden dertien doelpunten”, aldus de Zweed met Cubaanse roots in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het klopt dat ik het in Anderlecht aanvankelijk moeilijk heb gehad, maar ik ben klaar om te knokken voor een basisplaats.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat de 23-jarige spits pas deze zomer zou aansluiten bij paars-wit. Maar door het vertrek van Dieumerci Mbokani naar de Afrika Cup zat de landskampioen in januari kort in de aanvallers. “Toch is het moeilijk om je op zo’n moment in de ploeg te knokken”, vertelt Armenteros. “Het team is grotendeels gevormd en dan ben je toch ergens een buitenstaander.”

"Ik ben vastbesloten om mijn kans te grijpen. Maar bij een topclub als Anderlecht is de concurrentie moordend. Ook de andere jongens willen tonen wat ze in hun mars hebben"

Heeft de perfect Nederlands sprekende spits dan geen spijt van zijn overgang? Misschien waren zes maanden extra Heracles beter geweest voor de evolutie? “Op sportief vlak is het natuurlijk niet de leukste tijd geweest. Anderzijds kreeg ik dan wel de tijd om te wennen aan het Belgische voetbal. Ik zie dit seizoen dan ook als een nieuwe start in mijn carrière.”

Ondertussen is Mbokani weg en staat Tom De Sutter dichtbij de uitgang. Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen? “Ik heb nooit getwijfels aan mijn capaciteiten en ben vastbesloten om mijn kans te grijpen”, gaat de ambitieuze Zweed verder. “Maar bij een topclub als Anderlecht is de concurrentie moordend. Ook Gohi Bi Cyriac en Matias Suarez willen tonen wat ze in hun mars hebben. En dan vergeet ik wellicht nog enkele spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties