Colombia U20 pakt leiding na winst tegen Turkije

In groep C van het WK onder 20 in Turkije stond vanavond de tweede speeldag op het programma. Colombia versloeg het thuisland met 0-1 en pakt de leiding.

Colombia legde collectief het beste voetbal op de mat, de Turken teerden vooral op individuele acties. In de eerste helft waren de grootste kansen dan ook voor Colombia. Ex-Beerschotspeler Alpaslan Özturk moest tijdens de rust overigens geblesseerd binnenblijven.

Vlak na rust was het uiteindelijk prijs voor Colombia. Tot ontsteltenis van het publiek trapte Quintana van het Italiaanse Pescara zijn land op voorsprong tegen het gastland. Na de voorsprong stak Colombia nog enkele malen de neus aan het venster, maar het was Bonilla die nog het meeste moeite had op een poging van Yokuslu.

Tegen het einde verloor het publiek alle hoop en de tribunes liepen leeg. Ibrahim probeerde het nog te forçeren, maar hij knalde met zijn hoofd tegen Cordoba. Diens wenkbrauw spatte open en hevig bloedend ging hij neer. Het kwam Ibrahim op geel te staan.

Australië – El Salvador 1-2

In de andere wedstrijd van de groep won El Salvador met het kleinste verschil van Australië. The Aussies kwamen nochtans op voorsprong in de negende minuut na een goal van Brillante. Voor de rust zette El Salvador reeds orde op zaken na goals van Galdamez en Peña. De tweede helft was een maat voor niets, het bleef 1-2.

Colombia stijgt naar de eerste plaats in de groep met vier punten, dat is er één meer dan Turkije en El Salvador. Australië is met één punt uit twee wedstrijden laatste.