Pots fluit galawedstrijd in Ghelamco Arena

Steven Bologne
| 2 reacties
Pots fluit galawedstrijd in Ghelamco Arena
Foto: © SC

Niet alleen de fans van AA Gent kijken reikhalzend uit naar de eerste bal die zal rollen in de Ghelamco Arena. Ook bij de Belgische scheidsrechters was die eerste wedstrijd zeer geliefd.

Op woensdag 17 juli ontvangt AA Gent het Duitse VfB Stuttgart om haar gloednieuwe voetbaltempel officieel in te spelen. Voor de fans en heel wat Belgische voetballiefhebbers een moment om naar uit te kijken. Ook bij de scheidsrechters was de wedstrijd fel in trek, de KBVB maakte bekend dat Tim Pots het duel in goede banen mag fluiten. Hij krijgt de assistentie van Yves De Neve en Erik Wagemans.

“Niemand heeft zich officieel kandidaat gesteld voor deze wedstrijd”, gaf Robert Jeurissen enkele dagen geleden nog mee. “In principe sturen we bij vriendschappelijke wedstrijden meestal iemand uit de provincie waar de wedstrijd zal plaatsvinden.  In dit geval Oost-Vlaanderen en dan kwamen Christof Dierick, Tim Pots en Sam Loeman in aanmerking. Dit is deels om de verplaatsingsonkosten onder controle te houden. Vroeger werden zulke wedstrijden aangeduid als beloning voor een scheidsrechter, maar die tijd is voorbij. Op dat vlak is de mentaliteit volledig gewijzigd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties