Dury: "Transfers beter aanpakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Dury: "Transfers beter aanpakken"
Foto: © SC

Zulte Waregem probeert in de luwte het succesverhaal van vorig seizoen te herschrijven. Toch kreeg Francky Dury al enkele klappen te verwerken. "De club moet de transfers en contracten in de toekomst beter aanpakken."

Essevee greep afgelopen seizoen op een haar na naast de titel. In een zinderend slot kroonde RSC Anderlecht zich tot Belgisch landskampioen. Ondertussen staat de fusieclub voor de moeilijke taak om te bevestigen als topclub. “In België zie ik maar vier echte toppers”, vertelt voorzitter Willy Naessens in Het Nieuwsblad. “Maar Zulte Waregem hoort zeker thuis in play-off I.”

Ook Dury beaamt de woorden van zijn preses. “Ik ben niet bang om die ambitie uit te spreken. Al moet er daarvoor wel evenveel kwaliteit aanwezig zijn. De sterkte van de spelersgroep was, in combinatie met de uitstekende mentaliteit, de aanwijsbare reden voor het succes van vorig seizoen.”

Ondertussen pakten Thorgan Hazard, Jonathan Delaplace en Junior Malanda hun koffers. “Zulte Waregem moet aan de toekomst denken en daarvoor is het een noodzaak om de transfers beter aan te pakken”, gaat Dury verder. “Delaplace was einde contract en de club had niets te vertellen rond Hazard. Malanda is dan weer een ander verhaal.”

In de cafeetjes rond de Gaverbeek is de Champions League meer dan ooit een thema onder de fans. “Laat Zenit Sint-Petersburg maar komen”, besluiten voorzitter en coach. “Zulte Waregem kan die club aan en we hebben ons al eens goed geamuseerd in Moskou.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties