Van Gaal: "Brazilië zal enkel sterker worden"

Van Gaal: "Brazilië zal enkel sterker worden"
Foto: © SC

In Nederland slaat de Oranjegekte stilaan toe. Maat terwijl een doorsnee-Hollander zichzelf meestal als topfavoriet ziet, waarschuwt Louis van Gaal voor de kansen van Brazilië. "Dat team zal alleen maar sterker worden."

De Nederlandse selectieheer trok tijdens de Confederations Cup richting Brazilië. Om niets aan het toeval over te laten scoutte van Gaal zelfs al potentiële tegenstanders. In het Algemeen Dagblad laat de ex-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München zijn licht schijnen over het aankomende wereldkampioenschap.

“Het klimaat zal een grote rol spelen”, bevestigt van Gaal het verhaal van tal van specialisten. “In Fortaleza en Manuas zijn de omstandigheden simpelweg tropisch. Rio de Janeira valt op dat vlak goed mee, maar het vergt een enorme aanpassing. Een speler die niet topfit is, maakt simpelweg geen schijn van kans.”

Goddelijke Kanaries

Van Gaal liet zich vooral verrassen door Brazilië en Italië. “De verschillen tussen de landen zijn enorm klein. Ieder team heeft een aantal toppers die het verschil kunnen maken, maar vooral Brazilië is de te kloppen ploeg.”

De Goddelijke Kanaries wonnen schijnbaar gemakkelijk de finale van Spanje. “Het thuisland zal ook op het WK in het voordeel zijn”, bevestigt de Nederlandse bondscoach. “Dat team zal alleen maar sterker worden. Al is het voor Brazilië opletten geblazen in de groepsfase. Ik merkte toch dat ze tijd nodig hebben om hun niveau te vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties